Nieuws

Toetsenbord van nieuwe MacBook Pro verhelpt dan mogelijk toch aanslepend probleem

Bij het introduceren van de nieuwe MacBook Pro's voor 2018 bleef Apple nogal vaag over het feit of de nieuwe toetsenborden al dan niet de duurzaamheid van het toetsenbord verhoogt. Volgens iFixit bestaat er echter geen twijfel over en zullen de nieuwe toetsenborden effectief een aanslepend probleem verhelpen.

Sinds 2015 beschikken de MacBook toetsenborden over een nieuw ‘butterfly switch’ mechanisme, maar al snel kwamen er meldingen van gebruikers over defecte toetsenborden. Het toetsenbord zou namelijk hooggevoelig zijn voor kruimels en ander vuil waardoor het toetsenbord het in zijn geheel kon begeven. De recent aangekondigde MacBook Pro’s introduceren een stiller toetsenbord, maar het was onduidelijk of dit toetsenbord ook het probleem zou verhelpen. Apple benadrukte enkel dat het probleem slechts een handvol gebruikers trof en bleef er verder opvallend vaag over. Het lijkt erop dat dit gewoon ontkenning van het probleem was en Apple ondertussen wel maatregelen heeft genomen, want volgens iFixit biedt het nieuwe toetsenbord wel degelijk een oplossing.

iFixit ontleedde de nieuwe MacBook Pro van kop tot teen (zoals ze wel vaker doen) en ontdekte een siliconen membraam onder de toetsen. Dit vliesje zou ervoor zorgen dat kruimels en ander vuil het toetsenbord niet meer kunnen vergrendelen wanneer deze onder de toetsen komen. De oplossing komt overeen met een patent van Apple uit maart waarin de oplossing werd omschreven als een bescherming voor de gevoelige delen van een toetsenbord. Het stillere toetsenbord zou dus een gevolg zijn van van dit extra beschermend laagje silicone. Mogelijk is het stillere toetsenbord dus geen doelbewuste functionaliteit, maar het gevolg van een oplossing op een probleem dat Apple liever niet wil erkennen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business