Nieuws

Boodschap van algemeen nut: Instagram vragensticker is niét anoniem

Vorige week introduceerde Instagram een nieuwe toevoeging waarmee gebruikers een reactie kunnen achterlaten op een verhaal. Er heerst echter een misverstand dat al voor heel wat tenenkrommende momenten heeft gezorgd. Gebruikers hebben namelijk verkeerdelijk het idee gekregen dat achtergelaten berichten anoniem zijn.

De nieuwe vragensticker is reeds overal te zien in Instagram verhalen. De plaatser van het verhaal kan een open vraag stellen en de kijker kan vervolgens meteen een antwoorden typen in de sticker. Voor gebruikers was het reeds mogelijk om via chat te reageren op verhalen, maar met de sticker wil Instagram interactie tussen gebruikers stimuleren. Omwille van de andere vorm van invoer heerste er verwarring over de anonimiteit van de toevoeging. Gebruikers legden de link met andere services zoals Ask.fm en Curious Cat waar gebruikers ook vragen kunnen beantwoorden, maar waar de publicaties effectief anoniem zijn. Ondertussen werden de eerste beledigingen en bekentenissen reeds verstuurd via de Instagram vragensticker, terwijl de afzender verkeerdelijk dacht dat het anoniem zou zijn.

Op zich waren reacties op polls en sliders ook nooit anoniem, waardoor Instagram het vast niet nodig achtte om het feit extra te belichten. Een verwittigd man is er twee waard, maar we hopen dat dit nieuws niet te laat komt voor jou.

https://twitter.com/a1amn/status/1016998718753697792

https://twitter.com/Sanchovies/status/1017782863893233671

https://twitter.com/ehjovan/status/1017266326279217154

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business