Nieuws

Netflix groeit te traag

Het gaat iets té chill bij het bedrijf. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat het aantal nieuwe abonnees niet meer zo snel stijgt als weleer. 

In een vorig kwartaalbericht was de doelstelling van Netflix om dit kwartaal 6,2 miljoen nieuwe leden bij te krijgen. Uit een brief aan investeerders blijkt dat er slechts 5,2 miljoen abonnees zijn bijgekomen en de doelstelling dus zwaar overschat werd. Het cijfer staat vooral in groot contrast tot het eerste kwartaal waar de dienst nog 7,4 miljoen nieuwe abonnees kreeg. In zijn totaliteit telt Netflix 130 abonnees. Er wordt geschat dat er volgend kwartaal nog eens 5 miljoen leden bij zullen komen.

We had a strong but not stellar Q2, ending with 130 million memberships. Membership growth was 5.2m, the same as Q2 last year, but lower than our 6.2m forecast

Toch hoeft Netflix zich niet te schamen om zijn cijfers. De winst van de Amerikaanse streamingdienst steeg in het tweede kwartaal naar 384 miljoen dollar tegenover 128 miljoen dollar vorig jaar. Na de bekendmaking van de resultaten daalde de koers wel met meer dan 14 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business