Nieuws

Er wordt eindelijk mobiel internet uitgerold in Cuba

In onze contreien is het vanzelfsprekend dat we overal toegang hebben tot mobiel internet, maar dat is het niet overal. In Cuba was het bijvoorbeeld niet eens toegelaten, maar daar komt nu verandering in.

Cuba heeft een moeizame geschiedenis wat betreft internet. Pas sinds 2013 is internet toegankelijk voor gezinnen. Daarvoor was het enkel beschikbaar in hotels en uiteindelijk in cybercafés en via hotspots. Omwille van het communistische karakter van het land is het eigen bezit van zaken zoals internet geen evidentie. Voorlopig gaat het om een 3G-netwerk dat beschikbaar is voor een select groepje personen, waaronder vooral journalisten. Volgens Reuters is het plan van staatsoperator ETECSA om tegen het einde van het jaar iedereen te voorzien van mobiel internet.

Er is een grote stap gezet, maar Cuba is er echter nog lang niet. Concrete prijzen ontbreken voorlopig nog, maar wellicht gaan de prijzen zo hoog liggen dat ze niet toegankelijk zijn voor iedereen. Internettoegang via hotspots kost in Cuba 1 dollar per uur, wat gigantisch is wetende dat het gemiddelde maandloon 30 dollar bedraagt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business