Nieuws

HP onthult nieuwe krachtige workstations

HP doet hun nieuwe lineup HP Z workstations uit de doeken. De kernwoorden van de nieuwe familie zijn prestatiegericht, uitbreidbaar en veilig.

Prestatiegericht

Volgens HP hebben ze met de HP Z-reeks de krachtigste instap-workstations ter wereld in handen. Door de combinatie van superieure grafische prestaties, flexibele configuratiemogelijkheden en geïntegreerde software-ervaringen zouden de workstations de productiviteit moeten maximaliseren en nieuwe workflows mogelijk maken. Met workflows die steeds complexer en veeleisender worden hebben gebruikers systemen nodig die snelle, naadloze en toekomstbestendige prestaties kunnen garanderen. Software en hardware gaan hand in hand om zo het meeste uit het systeem te kunnen halen.

Uitbreidbaar

De nieuwe familie workstations bestaat uit 3 vormfactoren: de HP Z2 Mini, HP Z2 Small Form Factor en de HP Z2 Tower. Met flexible I/O kunnen gebruikers zelf de poorten op de systemen uitbreiden. Zo kunnen er bijvoorbeeld extra beeldschermen worden aangesloten, een extra LAN-aansluiting, een Thunderbolt-poort …

Veilig

Uiteindelijk ben je niets met een productiviteitsmonster als de componenten niet betrouwbaar zijn. Daarom zet HP met hun Z-reeks ook zwaar in op veiligheid en betrouwbaarheid. Dit doen ze met vernuftige toepassingen zoals self-healing van het BIOS bij een aanval of corruptie door malware. Met hun ‘Sure Click’ technologie isoleren ze ook ieder tabblad binnen de browser. Als er een tabblad geïnfecteerd wordt met malware, blijft de malware uitsluitend binnen dat tabblad. Verder zijn er nog technologieën om apps ten alle tijde draaiende te houden en eenvoudiger beheer voor IT-managers. Met dergelijke functionaliteiten wil HP de Z-reeks profileren als de veiligste workstations op de markt.

HP z2 Mini G4 Workstation

  • 2,7 liter in volume.
  • Twee keer meer grafische kracht in vergelijking met de HP z2 Mini G3: NVIDIA Quadro P620 of NVIDIA Quadro P1000 GPU. Optie voor AMD Radeon Pro WX4150.
  • Stilste mini-workstation op de markt.
  • In een standaard 42 U-rack kunnen 56 HP Z2 mini workstations worden opgeborgen.
  • 6-core Intel Xeon processoren.

Naar verwachting in augustus beschikbaar vanaf €759.

HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 Workstation

  • 50% meer rekenkracht dan de vorige generatie, maar nog steeds hetzelfde compacte formaat.
  • 4 PCIe-sloten en dubbele M.2-opslagslots.
  • Uitermate geschikte voor AEC, productontwikkelaars en OEM-gebruikers die veel kracht vereisen.
  • Innovatieve stoffilter voor extra betrouwbaarheid.

Naar verwachting in augustus beschikbaar vanaf €739.

HP z2 Tower G4 Workstation

  • In staat tot de meeste complexe workloads en rendering van Ultra 3D-graphics
  • Meer dan 6% meer grafische kracht dan de vorige generatie
  • 13% kleiner dan de vorige generatie.
  • Innovatieve stoffilter voor extra betrouwbaarheid.
  • Dubbele M.2-opslagslots voor het installeren van bijvoorbeeld zelfversleutelende schijven.

Naar verwachting in augustus beschikbaar vanaf €769.

HP EliteDesk 800 Workstation Edition

HP onthult eveneens de HP EliteDesk 800 Workstation Edition, ‘s werelds meest betaalbare professioneel gecertificeerde commerciële desktop. De desktop leent zich ideaal voor 2D- en 3D-design en drafting, maar is dankzij de NVIDIA GeForce GTX 1080 ook ideaal voor VR-ontwikkelaars. De EliteDesk is reeds beschikbaar vanaf €699.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business