Nieuws

Nieuwste MacBook Pro trager dan vorige door hitteprobleem

Apple zit op hete kolen. Recent kondigde Apple hun nieuwe MacBook Pro's aan en we werden getrakteerd op mooie specificaties. Dat hardwarespecificaties echter niet alles zijn, blijkt uit tests die claimen dat de nieuwste MacBook Pro's zelfs trager zijn dan de vorige.

Concreet gaat het om het topmodel van de MacBook Pro 2018 met i9-processor. Bij intense belasting zoals videobewerking zou de processor zodanig veel warmte ontwikkelen, dat het apparaat zijn prestaties moet verlagen. YouTuber Dave Lee demonstreert het probleem duidelijk in een video. Het renderen van een video op de nieuwe MacBook Pro met i9-processor neemt 39 minuten en 37 seconden in beslag terwijl de MacBook Pro 2017 er slechts 35 minuten en 22 seconden over doet. Volgens Lee daalt de kloksnelheid van de processor tot 2,2GHz bij intensieve taken. Nochtans bevat de laptop een i9-8950HK, een processor die aan 2,9GHz zou moeten draaien met een turbosnelheid van 4,9GHz. Bovendien telt de processor ook twee extra cores in vergelijking met de i7 uit de MacBook Pro 2017.

Even werd gedacht dat Lee een defect exemplaar had ontvangen, maar nu andere gebruikers hetzelfde probleem rapporteren lijkt dat niet meer het geval te zijn. YouTube-kanaal Zollotech waagde zich aan een gelijkaardige test. De MacBook Pro 2018 met i9 werkte het taakje af in 15 minuten en 17 seconden terwijl de MacBook Pro 2017 met i7 opnieuw sneller is met zijn 13 minuten en 50 seconden.

Het lijkt iets gelijkaardig te zijn als het automatisch verlagen van iPhone prestaties wanneer de batterij zwakker wordt, een praktijk waar Apple heel wat kritiek voor heeft gekregen. Voorlopig is het nog afwachten hoe Apple zal reageren op de teleurstellende resultaten van de MacBook Pro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business