Nieuws

Apple bevestigt dat nieuw toetsenbord op MacBook Pro probleem verhelpt

Wat reeds in de lucht hing, werd nu bevestigd via een intern document van Apple. Het nieuwe toetsenbord van de MacBook Pro's uit 2018 zullen wel degelijk een lang aanslepend probleem verhelpen.

Het is reeds sinds 2015 – met de introductie van Apple’s nieuwe ‘butterfly switch’ mechanische voor toetsenbord – dat verschillende gebruikers problemen met het toetsenbord begonnen te rapporteren. Het toetsenbord zou overgevoelig zijn voor kruimels en ander vuil. Wanneer dit onder de toetsen kwam, kon het volledige toetsenbord blokkeren of ‘kleverig’ beginnen aanvoelen. Oorspronkelijk heeft Apple het probleem nooit erkend. Pas na enkele rechtszaken werd er door Apple een reparatieprogramma geïntroduceerd voor gedupeerden. Bij de introductie van de vernieuwde MacBook Pro’s werd er bevestigd dat het toetsenbord stiller is, maar bleef Apple vaag op de vraag of het toetsenbord ook het euvel verhelpt. iFixit ontdekte vervolgens siliconen vliesjes onder de toetsen van het nieuwe toetsenbord, waardoor het er dus op leek dat het probleem wel effectief werd verholpen.

Een intern document van Apple dat werd ontvangen door MacRumors, bevestigt nu dat het siliconen vliesje effectief het probleem is.”The keyboard has a membrane under the keycaps to prevent debris from entering the butterfly mechanism,” valt te lezen in het interne document.

Verder is het opvallend dat het vernieuwde toetsenbord enkel op de duurdere MacBook Pro’s (de versies met touch bar) te vinden is. De MacBook Pro 13″ zonder touch bar heeft namelijk geen 2018-updates gekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business