Nieuws

WhatsApp limiteert doorstuurmogelijkheden in strijd tegen nepnieuws

Facebook blijft inzetten op de strijd tegen nepnieuws. Op Facebook en Instagram zal het bedrijf vooral inhoudelijk controleren op nepnieuws, maar omwille van de end-to-end encryptie is dit niet mogelijk op WhatsApp. 

Omwille van die reden probeert WhatsApp om gebruikers op andere manieren te attenderen op (mogelijks) nepnieuws. Eerder deze maand werd er een nieuwe functionaliteit uitgerold op het platform die een indicatie geeft wanneer je een doorgestuurd bericht ontvangt.

WhatsApp wil nog extra maatregelen nemen en experimenteert met limitaties voor het doorsturen van berichten. Vanaf nu kunnen berichten naar maximaal 20 groepen worden gestuurd. In India – het land waar er de meeste berichten worden doorgestuurd – gelden strengere regels. Daar zullen berichten immers slechts naar 5 groepen kunnen worden doorgestuurd. In India wordt de knop om snel een bericht door te sturen eveneens verwijderd.

Een directe reden voor de strengere regels in India wordt niet genoemd in het blogbericht. Wellicht komen de aanpassingen als reactie op de lynchpartijen in India ten gevolge van het verspreiden van nepnieuws.

De manier waarop doorgestuurde berichten een label meekrijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business