Nieuws

AI-experiment Google Move Mirror spiegelt je bewegingen met afbeeldingen

Google heeft een nieuw AI-experiment gelanceerd dat de positie van gebruikers spiegelt aan de hand van afbeeldingen van internet. 

Move Mirror maakt gebruik van pose estimation (positieherkenning), wat een van de grootste uitdagingen binnen machine learning lijkt te zijn. Het project draait volledig in de browser en spiegelt de beweging van de gebruiker real-time in de vorm van een afbeelding. Dit doet het door via PoseNet de positie van je lichaam te registreren en vervolgens een gelijkaardige positie te zoeken uit een database van meer dan 80.000 afbeeldingen.

Google benadrukt dat het systeem enkel de positie van je lichaam registreert door te kijken naar 17 ankerpunten, waaronder de rechterschouder, linkerenkel, neus en meer. Er wordt geen rekening gehouden met zaken zoals huidskleur, lichaamstype of andere uiterlijke kenmerken. Bovendien draait het volledig project rechtstreeks in de browser en worden er geen webcambeelden naar Google servers gestuurd.

Met het project wil Google andere ontwikkelaars stimuleren om ook positieherkenning te gebruiken in hun eigen projecten. Iedereen die beschikt over een computer met webcam kan het project nu uittesten. Het eindresultaat kan de gebruiker makkelijk vereeuwigen in een GIF’je.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business