Nieuws

Facebook werkt aan eigen internetsatelliet

Facebook wil binnenkort zijn eigen internetsatelliet lanceren. De plannen van het bedrijf werden onthuld door Wired en even later bevestigd door Facebook zelf. Het project dient als een opvolging van hun recent stopgezette project waarbij autonome drones rondvlogen om zo alle uithoeken van de wereld te kunnen voorzien van internet.

Het project is in ontwikkeling en draagt de werktitel ‘Athena’, dat heeft Facebook bevestigd aan Wired. Het betreft een satelliet met als hoofddoel om – net zoals bij de drone – internet te voorzien op locaties waar dit niet vanzelfsprekend is. Bovendien zou de satelliet reeds begin 2019 gelanceerd moeten worden. “We geloven dat satelliettechnologie belangrijk zal zijn voor de volgende generatie breedbandinfrastructuur,” aldus een Facebook-vertegenwoordiger tegenover Wired. Verder kan het bedrijf nog geen info kwijt over hun ambitieuze project.

Met het project sluit Facebook zich aan bij Elon Musk’s SpaceX en OneWeb, die beiden met gelijkaardige praktijken bezig zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business