Nieuws

Samsung kondigt onbreekbaar OLED-scherm aan

Corning dacht met hun Gorilla Glass 6 het stevigste smartphoneglas op de markt te hebben, maar door Samsung komt er nu een barst in die droom.

Normaliter hebben smartphones een laag glas bovenop het scherm, waardoor de voorkant van de smartphone makkelijk te breken is. Samsung kondigt nu aan te werken aan een plastic cover die bovenop het scherm komt in plaats van glas. De cover zou – net zoals het oledpaneel waar het op ligt – flexibel zijn en daardoor moeilijk te breken zijn bij een val.

De ontwikkeling van het scherm zit reeds in een ver stadium en heeft de tests van Underwriters Laboratories doorstaan. Volgens die organisatie heeft het scherm 26 keer een val vanop 1,2 meter hoogte doorstaan. In het persbericht wordt niet duidelijk gemaakt hoe vaak het scherm werd getest en of het uiteindelijk wel beschadigingen vertoonde. Ook vanop 1,8 meter hoogte heeft het scherm de valtest doorstaan.

Naast de duurzaamheid heeft de plastic cover nog een ander groot voordeel zijnde het gewicht. De hardheid en transmissie van het plastic scherm zou erg gelijkaardig moeten zijn aan glas. Samsung ziet naast smartphones nog andere mogelijkheden voor hun innovatieve scherm zoals handheld gaming consoles en tablets. Vooralsnog is het onduidelijk wanneer de eerste toestellen met een onbreekbaar scherm precies op de markt komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business