Tips

Zo kijk je samen video’s met Facebook videoparty

Kijk je video's liever in groepsverband maar hou je stiekem evenveel van browsen op Facebook? Dan is Facebook videoparty (in het Engels Facebook Watch Party) jou op het lijf geschreven!

Met Watch Party kunnen Facebook video’s samen met vrienden worden gekeken. Een van de personen neemt de rol van host op zich en kiest de video’s. De deelnemers kunnen video’s voorstellen, maar het is vervolgens nog altijd aan de host om te beslissen of de video al dan niet wordt getoond.

De functionaliteit werd in januari aangekondigd en wordt nu uitgerold op Facebook, althans in beperkte vorm. Op dit moment is de functionaliteit namelijk enkel op te roepen binnen Facebook groepen.

Een videoparty starten

Op dit moment kan er enkel een videoparty worden gestart in een groep. Navigeer dus naar een groep en open daar de status-editor die je ook zou gebruiken om een status, afbeelding, poll … toe te voegen. Kies hier vervolgens voor ‘videoparty’.

Geef je videoparty een naam en voeg alvast een of meerdere video’s toe.

Voorlopig is de functionaliteit beperkt tot het afspelen van Facebook video’s. Je kan dus zoeken in alle video’s die ooit op Facebook werden gepubliceerd via pagina’s, openbare groepen … maar het is niet mogelijk om video’s van YouTube of een andere website toe te voegen. Verder is het wel mogelijk om live Facebook video’s af te spelen in een videoparty.

Vervolgens is het enkel een kwestie van mensen uitnodigen om er een echt feest van te maken. Via de knop ‘delen’ linksonder is het mogelijk om vrienden toe te voegen. Alle mensen die deelnemen aan de videoparty worden onderaan weergegeven met hun profielfoto.

Een medeorganisator toevoegen

Door rechtsboven op de video op het menu-icoon te klikken, kan je een medeorganisator toevoegen. Deze persoon kan vervolgens ook video’s toevoegen aan de wachtrij, doorspoelen, de volgende video starten …

Wat brengt de toekomst?

Op moment van schrijven experimenteert Facebook met het uitbreiden van de functie. Binnenkort zou het dus mogelijk moeten zijn om ook een videoparty te starten buiten een Facebook groep, zoals op een persoonlijk profiel of een pagina. Het is onbekend of Facebook ook plannen heeft om later ook video’s van YouTube en andere videoplatformen te ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business