Nieuws

Google gaat hardwaresleutels verkopen

Gisteren onthulde Google dat geen enkel account van zijn 85.000 werknemers is overgenomen door een phishingaanval sinds het bedrijf begin vorig jaar zijn personeel verplichtte een hardwaresleutel te gebruiken. Vandaag bericht het dat het werkt aan eigen securitydongle, de Titan Key.

Het gisteren gemelde succes is te danken aan het nieuwe Google-apparaatje: de sleutels zijn sinds de verplichting ruim een jaar intern getest. Google’s hardwaresleutel is gebaseerd op de FIDO-standaard en maakt het inloggen op accounts met twee-staps-verificatie veiliger. Het bedrijf gaat met de Titan Key de directe concurrentie aan met de Yubikey, die Google al een aantal jaar aanraadt.

 

De Titan Key zal in twee varianten in de Google Store te koop zijn, een versie werkt met Bluetooth, de andere kan via usb worden gekoppeld. Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer en voor welke prijs de hardwaresleutels hier verkrijgbaar zullen zijn. In de Verenigde Staten zou de Titan Key zo’n 20 tot 25 dollar gaan kosten en zal in eerste instantie alleen voor gebruikers van Google Cloud beschikbaar zijn.

 

Met hardwaresleutels als de Yubikey en de Titan Key kun je makkelijk en veilig inloggen op een account en door ze aan te sluiten en op een knop te drukken. Daarbij is het niet meer noodzakelijk een wachtwoord, laat staan een eenmalige code in te voeren. Ook al bestaat natuurlijk het gevaar dat je zo’n fysieke hardwaresleutel verliest, wordt deze methode veiliger geacht dan bijvoorbeeld twee-staps-verificatie via een sms-bericht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business