Nieuws

Audi-app simuleert elektrisch rijden

Met een app wil de Duitse autofabrikant laten zien welke impact elektrisch rijden heeft op jouw mobiliteit. Hiervoor gebruikt de software informatie van de autoritten die je met je huidige brandstofwagen maakt.

Volgens onderzoek bestaan er bij veel autobezitters twijfels en vooroordelen over elektrisch rijden. Hoe lang kan je rondrijden met één laadbeurt? Wanneer moet je laden en waar vind je een laadpunt? En vooral: is het goedkoper? De Audi e-xperience app wil een antwoord geven op deze vragen.

De Audi e-xperience app simuleert wat elektrisch rijden voor jouw type automobilist betekent, zonder dat je een elektrisch wagen hoeft aan te schaffen. Na elk ritje met je huidige auto berekent de app aan de hand van je snelheid, acceleratie en afgelegde afstand, hoeveel elektrische energie je zou verbruiken met een elektrische wagen, hoeveel energie je nodig hebt voor een trip, wat de status is van je virtuele batterij, enzovoort.

 

Besparing elektrisch rijden berekenen

Daarnaast kan je deze uitkomsten vergelijken met je huidige auto. Zo kan de app je vertellen hoeveel je zou besparen en hoeveel minder CO2 je zou uitstoten met een elektrische wagen. Als kers op de taart geeft de app je praktische tips mee over elektrisch rijden.

De Audi e-xperience app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business