Nieuwe functie binnen WhatsApp geeft mogelijkheid tot videobellen met vier personen

WhatsApp heeft de afgelopen jaren als dochter van Facebook de functionaliteiten behoorlijk uitgebreid. Ditmaal krijgen audio- en videogesprekken een aangename functietoevoeging.

In november 2016 bracht WhatsApp een hoop nieuwe functionaliteiten naar haar applicatie welke voorheen enkel geschikt was om chatgesprekken mee te voeren. Een van deze functies was de toevoeging van het videobellen, als opvolging van de standaard audio-only gesprekken welke eerder al beschikbaar waren. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie van Facebook, F8, kondigde WhatsApp videobellen voor meerdere personen aan, inmiddels lijkt deze functie beschikbaar te komen.

Spraak- en videogesprekken

In een bericht op de blog van de Facebook-dochter wordt aangegeven dat de functie per direct beschikbaar is voor alle gebruikers op Android en iOS, de functie werd immers eerder dit jaar al uitgebreid getest. De functie lijkt gelukkig gemakkelijk in gebruik. Eerst zal er een gesprek gestart moeten worden met een enkele gebruiker, waarna met de ‘correspondentie’ knop meer gebruikers toegevoegd kunnen worden. Deze functie is beschikbaar voor zowel audio- als videogesprekken.

WhatsApp neemt tevens de openbaar gemaakte zorgen over de algehele veiligheid van de gesprekken weg. Zoals met alle audio- en videogesprekken maken deze gebruik van de end-to-end encryptie welke al jaren door WhatsApp gebruikt wordt, zo geeft het dochterbedrijf van Facebook aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business