Nieuws

Google stelt nieuwe eisen aan het gebruik ‘Display Notches’ in Android P

Sinds de Essential Phone zijn display notches een ding geworden, helaas. Dat gaat voorlopig ook niet veranderen, Google heeft Android P er alvast grondig op voorbereid.

De Essential Phone was de eerste smartphone welke de ‘revolutionaire’ notch, ofwel scherminkeping, naar de markt bracht. Het was weliswaar de eerste fabrikant, maar zeker niet de laatste welke zich eraan zou wagen. Apple was echter de eerste fabrikant die de notch in zijn huidige vorm op de meeste smartphones naar de markt bracht. Hoe positief of negatief je ook tegen de notch aan kijk – letterlijk en figuurlijk – zonder software-support binnen Android is het een ‘rotzooi’.

 

Google heeft met Android P dan ook software-support ingebouwd voor notch in het beeldscherm. Door middel van de API hoeven fabrikanten niet zelf meer te gaan sleutelen om de notch goed te laten werken. Ook zullen apps, mits ze de API ondersteunen, zich direct goed ‘gedragen’ zonder vreemde acties uit te voeren in de randen naast de notch. Hoe snel app-ontwikkelaars er mee aan de slag gaan blijft vooralsnog de vraag.

Beeld: Google

Eisen

Google heeft in een blogpost voor Android verschillende eisen gesteld aan ontwikkelaars van Android smartphones. Overdreven (hoeveelheden) notches moeten hiermee voorkomen worden. Zo stelt Google in de blogpost dat er ‘slechts’ twee notches per toestel aanwezig mogen zijn. Deze mogen niet overal op het toestel aanwezig zijn. Het bedrijf geeft aan dat het enkel is toegestaan op de korte zijde van de smartphones.

 

Waarom Google deze eisen op stelt is vooralsnog de vraag. Toestellen met meer dan een notch zijn wij tot nu toe nog niet tegen gekomen. Ook zijn er geen geruchten over toestellen met meer dan een notch. Mogelijk is het een idee welke fabrikanten bij Google op tafel hebben gelegd. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat er in de toekomst daadwerkelijk Android-toestellen met twee notches op de markt komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business