Nieuws

Nvidia komt met verrassingen op persevenement voor de start van Gamescom

De huidige generatie videokaarten van Nvidia zijn in 2016 op de markt gekomen, al bleef het bedrijf een behoorlijke tijd de kaarten vernieuwen. Inmiddels lijkt het erop dat een nieuwe generatie nabij is.

De huidige generatie Nvidia grafische kaarten komen uit begin 2016, en zijn daarmee al een behoorlijke tijd op de markt. De geruchtenmolen draait daarom al een behoorlijke tijd overuren, en er zijn al verschillende berichten verschenen over de mogelijke opvolger. Nu lijkt een evenement vlak voor Gamescom het juiste moment om dit aan te kondigen.

Het bedrijf heeft voor het evenement alvast een inschrijfformulier op de website gezet om deze bij te kunnen wonen. Zoals altijd zullen er demo’s worden vertoond van nieuwe games, en de nodige presentaties van ontwikkelaars komen tevens voorbij. Een interessante toevoeging is de inclusie van ‘spectaculaire verrassingen’.

Nieuwe videokaart?

Wat deze spectaculaire verrassingen in zullen gaan houden blijft nog altijd de vraag. Als het gaat om de onthulling van een nieuwe videokaart, dan zal het voorlopig waarschijnlijk blijven bij een Nvidia Geforce 1180, de meest high-end variant van de kaart. De verwachting is dat de lager gepositioneerde modellen pas later op de markt verschijnen.

Dit alles zou in lijn liggen met de geruchten die een Lenovo-medewerker verspreidde, Lenovo zou namelijk in de herfst haar recent gelanceerde computers in de herfst willen updaten met nieuwe grafische kaarten van Nvidia. Ook zou het bedrijf tegen het einde van dit jaar nog haar laptops een update willen geven met nieuwe grafische kaarten.

Specificaties

Mocht het inderdaad gaan om een nieuwe grafische kaart, dan is de verwachting dat deze gebruik gaat maken van GDDR6 geheugen. Zowel Samsung als Micron hebben eerder dit jaar aangekondigd de massaproductie van deze geheugensoort te starten. Het zou daarbij een behoorlijke boost in prestaties bieden over het huidige gebruikte GDDR5X geheugen.

Andere prestaties zoals de kloksnelheden blijven onbekend. TechPulse is aanwezig op Gamescom dit jaar en zal – mits er inderdaad een nieuwe videokaart aan zit te komen – er natuurlijk uitgebreid verslag van doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business