Nieuws

Facebook en Instagram voegen functie toe die je gebruik weergeeft

Gebruikers van Facebook en Instagram hebben vaak geen idee van de tijd die ze spenderen op de apps. Daar komt binnenkort verandering door specifieke tools waarmee we ons gebruik kunnen controleren en limiteren.

Heb jij het soms ook moeilijk met inschatten hoeveel tijd je doorbrengt (of eerder, verspilt) op sociale media? Dan hebben Facebook en Instagram hiervoor binnenkort een oplossing. Beide apps zullen namelijk beschikken over een functie waarmee je exact kan nakijken hoeveel minuten per dag je spendeert aan de apps.

De achterliggende gedachte voor deze functie is dat Facebook en Instagram niet willen dat gebruikers hun apps beu worden door overmatig gebruik. Beide apps willen ook dat mensen bewust hun tijd doorbrengen op de apps en dat zij een positieve gebruikservaring hebben. Deze tools geven de gebruikers meer controle over hun tijd op de apps en zullen dus aangeven dat een paar keer per dag Facebook bekijken toch kan oplopen tot een redelijk aantal minuten.

Met behulp van deze tools is het bovendien niet alleen mogelijk om na te kijken hoeveel tijd je besteedt aan de apps, maar je kan ook een tijdslimiet instellen voor je gebruik ervan. Als je deze tijdslimiet overschrijdt, zullen de apps je een melding geven. Het blijft echter wel bij deze melding, de apps zullen dus niet meteen afsluiten als je over de ingestelde limiet zit. De tools registreren bovendien alleen je gebruik via de app zelf, dus over het gebruik op een internetbrowser kunnen ze je (voorlopig) niets vertellen.

Of deze tools ook daadwerkelijk zullen helpen tegen de alsmaar meer voorkomende verslavingen aan sociale media is nog af te wachten. Op dit moment zijn de functies alleen beschikbaar in de VS, maar het zal niet lang duren voor deze wereldwijd verspreid worden. Ikzelf ben alvast benieuwd naar de gecombineerde tijd die ik per dag doorbreng op de apps en of deze tools daar verandering in kunnen brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business