Nieuws

Nieuwe Snapchat Lenses werken met spraak in plaats van gebaren

Snapchat heeft de afgelopen tijd al behoorlijk wat nieuwe functies toegevoegd. Ditmaal komt het bedrijf wederom met een nieuwe functie. Lukt het Snapchat om gebruikers geinteresseerd te houden in de dienst?

Menig Snapchat gebruiker weet niet anders, het gebruiken van de zogenoemde ‘Lenses’ hoort bij het gebruik van de applicatie. Voor niet Snapchat-gebruikers, zoals mijzelf: het gaat om filters om over je foto’s heen te leggen. Daarmee maak je dus niet enkel een selfie, maar daarbij ook een filter om het op te vrolijken, mits dit iets is waar je van houdt natuurlijk.

Tot nu toe was het activeren van de Lenses beperkt tot het maken van gebaren om deze te activeren. Soms is bijvoorbeeld het uitsteken van je tong voor verschillende Lenses al voldoende. Al moet ik bij het eerste wel een kanttekening plaatsen, er was in mei al een filter beschikbaar welke reageerde op geluid. Nu pakt het bedrijf dit echter een stuk ‘grootser’ aan.

Beeld: Snapchat

Spraak

De nieuwe Lenses zullen geactiveerd worden bij het uitspreken van verschillende woorden. Deze zijn niet door de gebruiker zelf in te stellen, het gaat immers om een vooraf opgestelde lijst. Woorden zoals ‘Hi’, ‘Wow’ en ‘Love’ maken onderdeel uit van deze lijst. Vooralsnog lijkt het er niet op dat het Amerikaanse bedrijf ook andere talen eraan gaat toevoegen.

Dat Snapchat wederom functies aan het toevoegen is mag niet als een verassing komen. Het platform ondervindt hevige concurrentie, onder andere van Instagram. De gebruikersaantallen van Snapchat blijken moeilijk vast te houden, evenals het moeilijk blijkt om enige verhoging in het aantal gebruikers te verkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business