Nieuws

MSI brengt BIOS-update uit voor vijftien Z370 moederborden met Intel Core i-9000 support

Waar Intel waarschijnlijk nog druk is met de laatste details voor de 9e generatie Core-i processoren, lijkt MSI alvast een graantje mee te pikken voor de nieuwe processoren. Het bedrijf heeft de nieuwe BIOS-versies in elk geval al klaar staan.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Intel de komende tijd weer een nieuwe generatie processoren zal tonen, dit is inmiddels een jaarlijks tafereel geworden. MSI lijkt voorlopig een van de eerste fabrikanten die zich volledig heeft voorbereid op de komst van nieuwe processoren. Om welke processoren het gaat, wordt natuurlijk niet duidelijk. Wel staat aangegeven dat de BIOS support krijgt voor Intel Core i-9000 processoren.

De komst van Intel’s nieuwe processoren ligt natuurlijk al langer buiten de boeken. Inmiddels is er ook informatie over welke processoren er als eerste zullen verschijnen. Alle drie de modellen zijn de K-varianten, om precies te zijn de: Core i9-9900K, i7-9700K en de Core i5-9600K. Deze processoren zullen naar verluid in oktober worden aangekondigd. De verwachting is dat het overige deel van de Coffee Lake-refresh pas in het nieuwe jaar op de markt verschijnt.

Downloaden

Downloads zijn voor elk moederbord via de website van MSI tegen de tijd van schrijven per direct beschikbaar. Vooralsnog is het niet aan te raden deze versies te installeren, zo geeft MSI ook aan bij de BIOS-downloads. Mocht je echter niet kunnen wachten, ze zijn beschikbaar, al heb je er pas later dit jaar echt wat aan.

Dat fabrikanten BIOS-updates aan het uitrollen zijn geeft tevens aan dat Intel de processoren op zowel de oude als het nieuwe platform laat werken. Later dit jaar zal er namelijk ook een nieuwe chipset verschijnen, Z390, als officiële chipset voor bij de 9e generatie Intel Core-processoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business