Nieuws

Verschenen icoontje schept verwachtingen kleine bezels volgende Apple iPad Pro

Apple lijkt later dit jaar nog met een nieuwe iPad Pro op de markt te gaan komen. Zoals de verwachtingen al lagen, zullen we zeer waarschijnlijk kleine schermranden gaan zien op de tablet.

De iPad Pro van vorig jaar had nog geen reductie meegekregen voor de buitenste schermranden. Inmiddels is het 2018, en kan Apple bijna niet meer achter blijven lopen. Apple’s eigen iPhone X heeft inmiddels behoorlijk kleine schermranden meegekregen. Het lijkt dan ook geen raar idee dat de tablet deze dit jaar ook zal verkrijgen.

Beeld: 9to5Mac

Een icoontje, welke 9to5mac heeft opgemerkt, lijkt precies dit te bevestigen. De schermranden zijn vele malen kleiner geworden, zoals te zien is met de twee blauwe icoontjes. De twee icoontjes komen uit iOS 12 en tonen een voorkant welke tevens geen fysieke thuisknop meer heeft. Grote kans dat Apple de nieuwe manier van navigeren, door te swypen, ook naar de iPad’s gaat brengen. Ook de selfiecamera is verdwenen, al is de kans groot dat deze gewoon aanwezig zal zijn op de uiteindelijke iPad Pro.

Apple FaceID

Dat Apple weg doet met de vingerafdrukscanner aan de voorkant van het scherm, wijst zo goed als zeker op een andere oplossing: FaceID. Het bedrijf gebruikte deze manier van beveiliging ook al bij de iPhone X, en succesvol. Waar de meeste gezichtsherkenning-methodieken onveilig bleken, lijkt Apple’s technologie bijna onmogelijk om door de mand te laten vallen.

[related_article id=”226176″]

Er is geen notch aanwezig in de tablet, dus de vraag is waar Apple de nodige hardware gaat verbergen. Bij de iPhone X zijn de randen dusdanig dat er zonder notch geen ruimte is. Het kan dus best zo zijn dat de randen weliswaar dunner zijn, maar niet zo dun als bij de iPhone X. Eigenlijk geen gek idee, gezien de manier waarop een tablet meestal vastgehouden zal worden.

Wanneer de tablet op de markt gaat komen is niet precies bekend. De verwachting is dat de tablet op de markt komt samen met de nieuwe iPhone’s welke nog op de planning staan. Andere details over de tablet, zoals eventuele afmetingen, blijven afwezig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business