Nieuws

Locatie delen op Google Maps bevat nu ook info over batterijduur

Je locatie delen via Google Maps vertelt niet alleen meer waar je precies bent. De functie geeft nu namelijk ook informatie over de resterende batterijduur van je smartphone.

Google Maps biedt al een tijdje de mogelijkheid aan om je locatie te delen met vrienden. Met de recentste update zullen je vrienden vanaf nu niet alleen je locatie kunnen zien, maar ook wat de resterende batterijduur van je smartphone is. Eerder dit jaar ontdekte Android Police reeds hints dat deze functie zou verschijnen en bij deze zijn hun vermoedens bevestigd. Deze update is bovendien beschikbaar voor zowel Android- als iOS-toestellen.

Je locatie delen had hiervoor al zijn voordelen, aangezien het een makkelijke en efficiënte manier is voor anderen om hun weg naar jou te vinden. Met deze toevoeging van de batterijduur hebben je vrienden meer informatie over de reden waarom jij je smartphone niet opneemt. Als ze zien dat je batterij bijna leeg is, heeft dat er waarschijnlijk iets mee te maken. Aan de andere kant, als je nog voldoende batterij hebt en niet reageert, bestaat de kans dat er iets slechts is gebeurd en kunnen je vrienden je te hulp snellen.

Wil je zelf de nieuwe functie uitproberen? Controleer dan eerste even of je Google Maps up-to-date is, ga vervolgens naar het menu om je locatie te delen en kies iemand uit om je locatie naar te versturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business