Nieuws

Musical.ly wordt Tik Tok

Het was even schrikken voor gebruikers van Musical.ly. De dienst heeft namelijk eens drastische rebranding ondergaan en gaat nu door het leven als Tik Tok. Die naamswijziging klinkt bij vele gebruikers echter niet als muziek in de oren.

In november 2017 werd Musical.ly overgenomen door het Chinese bedrijf ByteDance voor een hallucinante 1 miljard dollar. Het bedrijf was geen onbekende in de wereld van playback-apps. Het bezat namelijk reeds Tik Tok, een gelijkaardige app die volgens gegevens van Sensor Tower de meest gedownloade app ter wereld is. De app zou maandelijks 500 miljoen actieve gebruikers hebben terwijl Musical.ly het maandelijks met 100 miljoen actieve gebruikers moet doen.

Door de twee apps samen te smelten wil ByteDance ook een grotere rol spelen op de Amerikaanse werkt. Musical.ly-gebruikers zullen dus worden geconfronteerd met een nieuw design, maar de kern van de app blijft ongewijzigd. Bovendien worden alle gegevens van Musical.ly-gebruikers vlekkeloos overgedragen naar Tik Tok dus de overgang zou vlot moeten verlopen. Wellicht zal je alleen even moeten wennen aan de nieuwe naam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business