Nieuws

Apple brengt mogelijk een einde aan het meeleveren van 3.5mm headphones dongles

Apple heeft sinds de iPhone 7 de audiopoort weggedaan, maar nog wel altijd een 3.5mm dongle meegeleverd, al is het nu nog maar de vraag voor hoe lang dit zo zal zijn.
[related_article id=”226635″]

Sinds de iPhone 7 was Apple een van de eerste bedrijven welke grootschalig de audiopoort verwijderde van de telefoon. Sindsdien heeft het bedrijf geen smartphone meer onthuld met zo’n audiopoort, en lijkt het daarmee klaar te zijn met de poort. Ook wijzen geruchten er nu op dat Apple de audiopoort uit haar tablets gaat verwijderen. Daarnaast lijkt Apple ook te gaan stoppen met het bundelen van een 3.5mm audio dongle.

Een analist van Barclays zegt met een insider bij Cirrus Logic te hebben gesproken, het bedrijf welke verantwoordelijk is voor de productie van de dongle. Of dit op de waarheid berust blijft altijd de vraag, maar het lijkt in elk geval een relatief betrouwbare bron. Een vreemde stap zou het niet zijn voor het bedrijf uit Cupertino. Het heeft enkele jaren geleden immers handen gelegd op Beats, een bedrijf welke draadloze headphones verkoopt. Daarnaast biedt Apple zelf ook sinds vorig jaar haar eigen Airpods aan als draadloze variant van de voorheen meegeleverde Earpods.

Achteruitgang

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn om de dongle uit de doos te verwijderen, HTC doet sinds vorig jaar al aan dit fenomeen. Wel zou het wederom het grootste bedrijf zijn om deze als eerste te verwijderen. Waarom Apple het zou doen is echter de vraag, om de kostprijs gaat het immers niet. De dongle heeft een verkoopprijs van 9 euro. De verwachting is dat de dongle wel in de verkoop blijft voor alle gebruikers welke ‘nog steeds’ niet zonder draadloze producten kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business