Nieuws

AI vertrappelt voormalige Dota 2 professionals

In de gamingindustrie worden wedstrijden momenteel gespeeld door twee menselijke teams. De OpenAI-software heeft dit weekend echter bewezen dat hij zonder menselijke hulp een team Dota 2 professionals kan verslaan.

Dit weekend is de geüpdatet versie van de OpenAI-software getest in een Dota 2 game tegen voormalige professionals. De uitkomst was verrassend, aangezien de menselijke spelers het niet konden halen van de artificiële intelligentie die het andere team bestuurde. De AI wist twee van de drie games te winnen, met toch een kleine overwinning voor het menselijke team, weliswaar mits een kleine handicap voor de AI.

OpenAI zelf is een non-profit onderzoeksorganisatie die mede door Elon Musk is opgericht. Deze AI heeft volledig op zichzelf geleerd hoe hij een bot in Dota 2 moest besturen. Vorig jaar wist deze AI reeds een 1-op-1 game te winnen van een professional, maar een volledig team van 5 bots aansturen, kon hij nog niet. Het project om de OpenAI ook met een volledig team te laten spelen, kreeg de naam OpenAI Five en is intussen een waar succesverhaal.

Het was echter een proces met vallen en opstaan voor OpenAI. Eerder dit jaar, in mei was de software nog niet in staat op een amateurteam te verslaan. De software leerde hierna verrassend snel bij en in juni kon OpenAI Five al een casual team verslaan. Dit weekend was als het ware de vuurdoop voor de software en die heeft hij met glans doorstaan door deze overwinning in de wacht te slepen. Wat de professionals hadden geleerd na jaren gamen, wist de software te bereiken én overtreffen in enkele maanden.

De OpenAI is weer een bewijs van het feit dat artificiële intelligentie zonder menselijke hulp kan bijleren. De vraag is nu of dit de industrie van de Esports zal veranderen. Zullen bedrijven binnenkort niet langer op zoek gaan naar de beste spelers en eerder geld investeren in een AI die de game zal spelen? Wat de prestaties van de OpenAI betekenen voor de komende jaren is nog onzeker. Dit jaar zal de match tussen mens en computer zich alleszins beperken tot een showmatch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business