Nieuws

Fortnite voor Android komt eraan, maar niet op Google Play

Fortnite, het populaire cross-platform spel, komt binnenkort naar Android, maar niet zoals je verwacht had. Epic Games heeft namelijk besloten om hun app niet op Google Play te zetten en alleen op hun eigen website aan te bieden.

De enorm populaire cross-platform game Fortnite komt binnenkort eindelijk naar Android. Het spel was reeds beschikbaar op Pc, Xbox, Playstation, Nintendo Switch en iOS. Android-gebruikers zien na lang wachten ook het licht aan het einde van de tunnel, maar die tunnel komt niet uit op Google Play. Epic Games, het bedrijf achter Fortnite, heeft namelijk beslist om de Android-app niet op Google Play te plaatsen.

De voornaamste reden voor deze beslissing ligt in het feit dat Google 30% opeist van alle inkomsten via Google Play. Dit geldt weliswaar ook voor de App Store, waar het spel al een tijdje beschikbaar is, maar voor iOS-toestellen is dit de enige manier om de app te downloaden. Epic Games heeft zelf ook bevestigd dat zij de app op een andere manier hadden aangeboden als de mogelijkheid daarvoor bestond. Daarnaast wil Epic Games een zo rechtstreeks mogelijke relatie met hun klanten hebben, wat ook de reden is waarom Fortnite alleen beschikbaar is op hun eigen website en niet op het platform van Steam.

Het voordeel van Android is dat gebruikers niet beperkt zijn tot Google Play om apps te downloaden. Epic Games kan hierdoor makkelijk de app zelf aanbieden zonder tussenkomst van Google. Dit heeft echter ook nadelen. Het grootste nadeel hiervan is dat er intussen al veel fake versies van het spel zijn verschenen die malware bevatten. Daarnaast is de kans groot dat bij de officiële release nog meer van deze fake versies zich op Google Play gaan uitgeven voor het echte spel.

De enige echte versie van het spel zal je dus niet vinden op Google Play, maar op de website van Epic Games zelf. Of Epic Games zelf nog maatregelen zal treffen om de downloads van deze fake versies tegen te gaan, is nog af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business