Nieuws, Tips

Word wakker met Spotify op Android

Wakker worden is niemand zijn favoriete moment van de dag, maar dankzij de wonderen der technologie kan het wel wat aangenamer gemaakt worden. Spotify en Android droegen ook hun steentje bij en voegen een functionaliteit toe waarmee Google Clock een track uit een van je Spotify-playlists kan gebruiken als alarmtoon. Wakker worden met je lievelingsliedje is niet langer toekomstmuziek. 

Stap 1) Google Klok updaten

Het extraatje werd pas recent toegevoegd voor Android 5.0 en hoger dus je zal allereerst de Google Klok-app moeten updaten via de Play Store. Na het updaten ontvang je bij het openen van de Google Klok-app de melding dat je vanaf nu ook gewekt kan worden met muziek. Toevallig! Het tekstballonnetje duidt netjes het alarm-icoontje aan waar je op dient te klikken.

 

Stap 2) Koppel Spotify met de Klok-app

Net zoals bij andere Spotify-integraties zal je ook hier opnieuw toestemming moeten geven voor gebruik. Druk dus even op ‘koppelen’, vul indien nodig je Spotify inloggegevens in en bevestig de koppeling.

Stap 3) zoek een epische soundtrack

Om wakker te worden is er soms wat extra ‘force’ nodig. Met een track zoals The Imperial March sta je dus in het vervolg zonder problemen op, helemaal klaar om de wereld over te nemen. In principe kan elk liedje dus, maar we raden de track 4’33” van John Cage absoluut niét aan.

Je kan een van de gecureerde playlists (of je eigen recent beluisterde playlists) kiezen of een concrete track zoeken via het vergrootglas-icoon onderaan. De functionaliteit is ook beschikbaar voor gratis gebruikers, maar die zullen een willekeurig liedje uit een gekozen afspeellijst te horen krijgen in plaats van een zelfgekozen nummer.

 

Stap 4) Word wakker in stijl

Wanneer je de volgende ochtend wakker wordt ga je afvragen hoeveel jaar je geslapen hebt, want jij wordt zowaar wakker met je favoriete muziek!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business