Nieuws

Lenovo laptops verschijnen online met 15W Intel Whiskey Lake processoren

Intel heeft al jaren een breed aanbod aan Core-U processoren voor in laptops. Het bedrijf gaat dit nu wederom aanvullen met een hoop nieuwe Whiskey Lake processoren, met het oude maar vertrouwde 14nm++ procedé.

Intel lijkt zich op te maken om de komende tijd weer een behoorlijke lijn aan nieuwe processoren op de markt te gaan brengen. Zo verschenen eerst al meer geruchten over de Intel Core i-9000 processoren, deze zouden zo tegen oktober op de markt komen in combinatie met de nieuwe Z390 chipset. Ook aan de laptopkant zit het bedrijf niet stil, en komen lijken er nu een aantal nieuwe laptop processoren op de markt te gaan komen onder de Whiskey Lake generatie.

Veel verschillen met de huidige generatie Kaby Lake-R-processoren zal er niet zijn. De processoren zullen nog steeds op Intel’s 14nm++ procedé gebakken zijn. Daarbij hebben de processoren die nu zijn gelekt wederom 4 cores, in combinatie met HPT.

Lenovo laptops

Notebookcheck vond de vermelding van de twee nieuwe processoren bij twee verschillende Lenovo laptops. Om precies te zijn gaat het om de Intel Core i5-8265U en Core i7-8565U. Qua naamgeving zijn het ‘slechts’ kleine upgrades over de vorige generatie Kaby Lake-R. In deze generatie was namelijk de Core i5-8250U en Core i7-8550U beschikbaar. Naamgeving is echter niet alles, want qua kloksnelheden zijn er ditmaal wel wat verschillen.

Geruchten spreken over een maximale kloksnelheid van 4.2 GHz. Voor de Intel Core i5-8265U lijkt de kloksnelheid anders wel behoorlijk hoog te liggen. Zijn er maar twee cores ingeschakeld, dan kan de kloksnelheid oplopen naar 3.9 GHz. Bij het gebruik van alle cores schakelt dit terug naar een respectievelijke 3.7 GHz. Al met al nog een stuk hoger dan de 3.4 GHz in de vorige generatie U-processoren.

IWL-naamgeving

Wat de geruchten extra betrouwbaarheid geeft is de naamgeving van de laptops van Lenovo welke zijn gelekt. Beide modellen hebben namelijk IWL in de naam staan, wat naar alle verwachting wijst naar de inclusie van Intel Whiskey Lake processoren. Huidige modellen met de Intel Kaby Lake Refresh-processoren aan boord hebben bijvoorbeeld de toevoeging “IKBR” aan de naam.

Wanneer de eerste laptops met de nieuwe processoren op de markt zullen komen is nog onbekend. Met IFA ongeveer om de hoek zou het kunnen dat er daar verschillende laptops getoond gaan worden met de nieuwe generatie processoren aan boord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business