Nieuws

Qualcomm heeft de Snapdragon 670 SoC onthult als opvolger van de Snapdragon 660

Qualcomm blijft groeien in het midrange segment, ditmaal met de onthulling van de nieuwe Snapdragon 670 SoC geproduceerd op het 10nm-lpp procedé. Opvallend is dat deze vooral wordt gebruikt voor high-end chipsets.

Het mag er dan soms wel op lijken dat de grootste ontwikkelingen plaatsvinden in het high-end segment, dat geldt alleszins ook in het midrange segment. Nieuwe ontwikkelingen druppelen namelijk steeds vaker en sneller door naar het midrange segment. Qualcomm heeft op woensdag de Qualcomm Snapdragon 670 SoC onthuld welke wat trekjes overneemt van de hoger gepositioneerde Snapdragon 710.

De Qualcomm Snapdragon 670 dient als opvolger van de vorig jaar aangekondigde 660. Dat was een behoorlijk succesvolle processor, gebakken op Qualcomm’s 14nm procedé. Dit jaar krijgt de midrange processor een stap omhoog naar het 10nm procedé welke ook gebruikt wordt voor de Snapdragon 845. Het is alleszins een opvallende keuze, de Snapdragon 710 kreeg eerst namelijk ook al de beschikking over dit high-end chipset procedé. De upgrade naar het 10nm procedé biedt vooral veel extra rekenkracht en efficiëntie.

Octa-core

Zoals wel verwacht mag worden van een processor in 2018 is het weer een octa-core processor, meer klinkt immers voor klanten als beter. Dat het niet waar is, is iets wat maar weinig mensen meekrijgen. In het geval van deze processor zijn het twee losse clusters met verschillende kernen. Ze gaan allemaal de deur uit als ‘Kyro 360’ cores, maar er zit wel wat verschil tussen. Zes van de cores zijn energiezuinige Cortex-A55 varianten, waar de overige twee het zware werk doen. Het zware werk mag opgevangen worden door de Cortex-A75 cores welke door Qualcomm lichtelijk zijn aanpast. Op het vlak van de GPU is er een Adreno 615 aanwezig, welke een behoorlijke boost in kracht kan geven ten opzichte van de oude Adreno 512.

Camera

Het blijft echter niet bij aanpassingen aan de processor cores van de SoC. Ook de DSP en ISP van de processor hebben een aanpassing gehad. Door deze aanpassing worden nu zonder vreemde softwaretoepassingen twee 16 Mp camera’s aan de achterkant ondersteund. Heeft de fabrikant behoefte aan een enkele sensor, maar een hoger aantal megapixels, dan is het plafond gesteld op 25 Mp.

De Qualcomm Snapdragon 670 heeft ook op het gebied van de modems geen upgrade gehad. Qualcomm heeft besloten om de SoC voor nu te laten bij de X12-modem welke LTE-snelheden ondersteund tot 600 Mbps down, en 150 Mbps up.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business