Nieuws

Tweedekwartaalcijfers van HTC voor 2018 tonen wederom een sterke daling

HTC heeft het de afgelopen maanden behoorlijk moeilijk, vooral door de dalende smartphoneverkopen. In totaal lijdt het bedrijf dit kwartaal 51 miljoen euro verlies.

HTC bevindt zich al jaren in moeilijk vaarwater. Tot aan de onthulling van de HTC One M7 was er nog altijd vrij weinig directe concurrentie op de markt. Een aantal misstappen later gaat een stuk minder met het Taiwanese bedrijf. Het tweede kwartaal toont nu een doorzetting van de omzetdaling welke de afgelopen jaren is ingezet.

Halvering

In het tweede kwartaal van 2018 is er een ruime halvering van de omzet YoY. Waar er vorig jaar nog een omzet werd genoteerd van 16.1 miljard Taiwanese dollar, is het dit kwartaal omlaaggedoken naar 6.8 miljard Taiwanese dollar, ongeveer 191 miljoen euro. Wat de leveringscijfers van het bedrijf zijn maakt het niet bekend, al zal dit gezien de hoge prijzen van haar smartphones relatief laag liggen.

De kwartaalcijfers van de afgelopen drie maanden tonen een operationeel verlies van 3.4 miljard Taiwanese dollar. HTC zegt een nettoverlies van 2.1 miljard Taiwanese dollar te lijden, al is niet bekend of de omzet van de Vive, welke het afgelopen kwartaal een deel van het verlies tegen leek te houden, is meegerekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business