Nieuws

RED stelt lanceringsdatum Hydrogen One wederom uit, ditmaal tot de winter

Waar RED vooral bekend staat om een ontwikkelaar van high-end camera’s, wilt het Amerikaanse bedrijf nu ook een slag slaan in de mobiele markt. Wel blijft ook de mobiele divisie gefocust op de camera’s in het toestel.

RED staat als bedrijf opzicht vooral bekend als een camerabedrijf. De camera’s die het bedrijf produceert worden wereldwijd gebruikt door professionele camerateams, waaronder tegenwoordig ook een heel hoop YouTubers. Vorig jaar kwam RED met het idee om zelf ook een telefoon te gaan produceren. Daarbij werd een volledig nieuw team binnen het bedrijf opgezet, al lijkt deze nu moeite te hebben om de telefoon ook daadwerkelijk op de markt te zetten.

Uitgesteld

Dat er problemen zijn laat zich vooral kenmerken door het uitstellen van de release. Inmiddels zijn er vele data voorbijgegaan waar RED had aangegeven dat de telefoon naar de markt zou komen. In augustus zou het toestel dan eindelijk op de markt komen, maar ook dat gaat niet lukken, zo laat de eigenaar van RED (Jim Jannard) weten in een post.

De nieuwe releasedatum is verschoven naar 9 oktober voor de pre-orders, waarbij in-store verkrijgbaarheid bij AT&T en Verizon in de Verenigde Staten pas komt te liggen op 2 november. Of dit uiteindelijk ook de waarheid berust is nog altijd de vraag, Jim geeft namelijk aan dat er zich problemen met de certificatie voordoen. Hoe lang het precies gaat duren om het op te lossen is moeilijk om te kunnen zeggen.

Ontwikkelaars

Mocht je een pre-order hebben geplaatst dan is het tevens mogelijk om al voor de daadwerkelijke lancering een Hydrogen One te ontvangen, op 31 augustus om precies te zijn. Addertjes onder het gras zijn bij deze optie helaas wel duidelijk aanwezig. De telefoons mogen namelijk niet uit elkaar gehaald worden. Daarnaast moeten gebruikers zich in taalgebruik beperken, ze mogen immers enkel ‘nice things’ zeggen over de smartphone. Mochten gebruikers zich hier niet aan houden, dan riskeren ze dat hun telefoon gebricked wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business