Nieuws

Intel NUC met AMD Radeon 540-GPU verschijnt bij een webwinkel

Twee nieuwe Intel NUC’s zijn deze maand bij een Amerikaanse webshop verschenen, deze stap wijst erop dat de NUC’s waarschijnlijk in een korte tijd nog op de markt zullen verschijnen.

Dat NUC’s van merken als Intel geen slappe bak meer hoeven zijn werd al duidelijk bij de Hades Canyon-NUC’s. Deze hadden een RX Vega met in totaal 24 compute units ingebouwd, met daarbij zo’n 4 GB HBM2 geheugen. De nieuwe NUC’s zijn helaas wel een stuk minder krachtig, maar bevatten nog altijd een GPU welke bruikbaar kan zijn voor activiteiten waarbij een dedicated GPU noodzakelijk is.

De twee nieuwe NUC’s zijn verschenen bij de webshop SimplyNUC en hebben daarbij zelfs al een prijs meegekregen. Om precies te gaan biedt de webshop de NUC8i3CYSM en NUC8i3CYSN aan, welke binnen de nog onaangekondigde Crimson Canyon generatie vallen. Dat geldt overigens ook voor de CPU, een Intel Core i3-8121U, deze beschikt als eerste Intel CPU over het nieuwe 10nm. Kloksnelheden van deze processor liggen op 2.2 GHz per core, daarbij is er een turbo boost naar 3.2 GHz voor beide cores. Het TDP ligt met 15W in lijn met andere U-processoren, maar is best hoog gezien dat de processor slechts twee rekenkernen heeft.

Dedicated GPU

Zo krachtig als de Hades Canyon-NUC’s zij deze twee nieuwe varianten van Intel helaas niet. Maar, een dedicated GPU blijft nog altijd beter als de ingebouwde UHD GPU in Intel processoren. De dedicated GPU, de AMD Radeon 540, in deze NUC bevat slechts 8 compute units en in totaal 2 GB GDDR5 geheugen.

Waar de meeste NUC’s als barebones uit de fabrieken van Intel komen is dat hier niet het geval. Het model welke eindigt op een ‘M’ bevat 8 GB LPDDR4-2666 RAM, waar het model die eindigt op N slechts 4 GB RAM bevat. Qua opslaggeheugen zitten beide NUC’s gelijk op een 1 TB HDD waar Windows 10 op voorgeïnstalleerd staat. Over aansluitingen gesproken is er niks gewijzigd sinds de vorige generatie Intel NUC’s.

Beschikbaarheid

Voor de Intel NUC8i3CYSM en NUC8i3CYSN geldt dat deze later dit jaar nog op de markt zullen verschijnen. Het eerstgenoemde model zal naar alle verwachtingen in september al in de winkel liggen, waarna het goedkopere model pas in oktober de winkelschappen kiest. Over prijzen gesproken, het eerstgenoemde model zal ongeveer 575 dollar kosten, waar het laatstgenoemde model voor 530 dollar op de markt zal raken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business