Nieuws

Nokia 5.1 is vanaf deze week te verkrijgen in België en Nederland

Nokia lanceerde in mei al de Nokia 5.1 voor het grote publiek. Pas maanden later, vanaf nu, komt het toestel daadwerkelijk beschikbaar voor een adviesprijs welke rond de 199 euro ligt.

Afgelopen mei kondigde Nokia een behoorlijke lijn van nieuwe Nokia toestellen aan welke in de daaropvolgende maanden beschikbaar zouden komen. Een van deze toestellen was de Nokia 5.1. Het toestel heeft qua processorkracht een behoorlijke upgrade gekregen vanaf de Nokia 5 uit 2017. Het toestel is daarbij van een Snapdragon 430-serie processor gegaan naar de Mediatek MT6755S. Dit zal in samenwerking met de software van Nokia, Android One, zorgen voor een behoorlijk vloeiende ervaring in zijn prijsklasse. Met Android One belooft Nokia by HMD in totaal drie jaar aan beveiligingspatches voor elk toestel. In de eerste twee jaar zal het Finse bedrijf ook nog verschillende versie upgrades van het besturingssysteem uitvoeren.

Nokia 5.1

De Nokia 5.1 krijgt als enige in de lijn van aangekondigde toestellen een Full-HD LCD-paneel mee met een 18:9 beeldverhouding, zoals te verwachten was. Nokia heeft de behuizing van de 5-serie een andere behandeling gegeven dan deze van de 2- en 3-serie. De twee andere toestellen hebben een metalen frame met een policarbonaat achterkant, waar de Nokia 5.1 volledig is gemaakt uit 6000-series aluminium. Verder heeft de Nokia 5.1 een 16Mp sensor aan de achterkant en een 8Mp ‘wide-angle’ selfiecamera aan de voorkant.

Het toestel zal vanaf deze week beschikbaar zijn in drie kleuren: zwart, blauw en koper. De adviesprijs van het toestel ligt op 199 euro, waarvoor je 2 GB RAM en 16 GB interne opslag krijgt. Nokia heeft helaas het besluit genomen om toestellen met hogere opslagcapaciteiten hier niet in het assortiment op te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business