Nieuws

ECC-certificatie wijst op nabije lancering nieuwe Nvidia grafische kaarten

Nvidia heeft de afgelopen tijd behoorlijk stilgehouden om het gebied van grafische kaarten. Een nieuwe ECC-certificatie wijst nu op een mogelijk nabije onthulling tijdens Gamescom.

Alhoewel er recentelijk steeds meer geruchten verschenen over een mogelijk aanstaande lancering van nieuwe Nvidia Geforce GTX grafische kaarten, bleef het onduidelijk wanneer de producten naar de markt gingen komen. Eerder werd er vanuit Nvidia namelijk nog gesproken over een releasedatum ‘over een paar maanden.’ Met een nieuwe certificatie op zak van de ECC (Eurasian Economic Union) lijkt het vrijwel zeker dat de nieuwe kaarten tijdens Gamescom gelanceerd zullen worden.

Kaarten, want het zijn er nogal een aantal. Volgens de certificeringsgegevens gaat het om meer dat 50 verschillende grafische kaarten. Deze zijn op hun beurt allemaal weer gebaseerd rondom drie type GPU’s: PG150, PG160 en PG180. Volgens verschillende bronnen zouden deze GPU’s mogelijk direct verwijzen naar de aanstaande grafische kaarten. Mogelijk lanceert Nvidia tijdens Gamescom direct de Nvidia Geforce GTX 1150 (2050), GTX 1160 (2060) en de GTX 1180 (2080). Het wordt niet duidelijk of het bedrijf doorzet binnen de 1000-serie, of dat deze nieuwe kaarten binnen de 2000-serie zullen vallen.

Geforce en Quadro/Tesla

In de lijst met gecertificeerde producten lijkt het er ook op dat er een aantal zakelijke kaarten gecertificeerd zijn. Dit is echter slechts een enorm klein deel, ongeveer een kwart van het totale aantal kaarten. Ze gebruiken in elk geval dezelfde GPU’s als de consumentenvarianten – wat de precieze verschillen zijn tussen de consumenten en zakelijke modellen blijft onduidelijk.

Ook moet er in het achterhoofd worden gehouden dat de namen van GPU’s niet overeen hoeven te komen met de kaartnamen. Zo is duidelijk zichtbaar bij de huidige generatie kaarten, deze maken gebruik van een GP10x GPU. Wat Nvidia dus precies voor ons in gedachten heeft is onbekend, wel is de kans groot dat het bedrijf tijdens Gamescom daarover een stuk meer duidelijk gaat maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business