Nieuws

Marktonderzoek GFK wijst op gedaalde smartphoneverkopen in België voor 2017

Na marktonderzoek van GFK blijkt dat in West-Europa in Q3 van 2017 voor het eerst dalende smartphoneverkopen waren. Uit berichten blijkt nu dat er in heel 2017 een daling te zien was in het aantal smartphoneverkopen voor België.

De wereldpopulatie blijft groeien, maar toch is er sinds 2017 een stagnatie te zien in het aantal smartphoneverkopen. Analistenbureau IDC wees hier eerder ook al op. Er is weliswaar nog groei in opkomende markten, maar in Europese en Amerikaanse markten hebben fabrikanten moeite om groei aan te boren. Volgens GFK heeft België nu voor het eerst een daling in het aantal smartphoneverkopen meegemaakt.

In 2016 bleek na onderzoek van GFK dat Belgen nog ongeveer drie miljoen smartphones hebben aangeschaft. In 2017 lijken de verkopen een relatief grote daling mee te hebben gemaakt, het zou gaan om ongeveer 200.000 stuks. Het zou dan gaan om een daling van ongeveer 6,7 procent, wat in lijn ligt met de daling welke GFK al liet zien voor de algehele smartphoneverkopen in het westen van Europa.

Omzet

Dalende smartphoneverkopen hoeven echter vrij weinig te zeggen over de gemaakte omzet. Door de algemene stijgende prijslijn van smartphones zit er niet altijd een correlatief verband tussen het aantal verkochte smartphones en de omzet. Ondanks dat de smartphoneverkopen in Q3 van 2017 immers met zeven procent daalde volgens GFK, steeg de behaalde omzet alsnog met vier procent. Wat de cijfers in België hebben gedaan is ons helaas niet bekend geworden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business