Nieuws

Intel H310-chipset voor Windows krijgt mogelijk nu al een opvolger

Intel heeft de afgelopen jaren veel verschillende chipsets naar buiten gebracht, waaronder de H310 chipset, vooral geproduceerd om native support voor Windows 7 te kunnen bieden.

Nog in april van dit jaar kwam Intel met de H310 chipset op de markt. Niet veel later werd de productie al stopgezet om ondercapaciteit van de 14nm productielijn onder controle te krijgen. Inmiddels is de chipset voldoende te verkrijgen en zijn er ook al een aantal moederborden mee gefabriceerd. Opvallend genoeg zou de chipset nu al een opvolger krijgen in de vorm van de H310C of de H310 2.0.

Ik oktober komt naar alle waarschijnlijkheid Intel’s 9e generatie Core-i processors op de markt. Dit zal gebeuren in combinatie met een nieuwe high-end chipset, Z390. Het lijkt er nu op dat Intel de H310C ook op dat moment al op de markt wilt gaan brengen. Dat het bord naar Europa gaat komen is zeer onwaarschijnlijk, net als de H310 zal het bord waarschijnlijk vooral heel populair zijn in China.

Windows 7

Deze populariteit komt vooral omdat de H310 uit de doos ondersteuning biedt voor Windows 7. Waar de nieuwere chipsets al lang afscheid hebben genomen van dit besturingssysteem, is dat nog niet het geval voor veel Chinezen.

Vandaar dat Intel besloot om met de H310 op de markt te komen. Wat er vernieuwd zal zijn met de nieuwe H310C borden, mits deze daadwerkelijk op de markt gaan komen, is nog onbekend. Wel lijkt het erop dat er twee bevestigde fabrikanten zijn van moederborden met de chipset: Rainbow en Gigabyte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business