Nieuws

EK Water Blocks zet in op nieuwe Asus Crosshair VI en VII monoblocks

EK Water Blocks, bekend van haar monoblocks voor allerhande moederborden, heeft ook ditmaal weer een nieuwe set monoblocks gemaakt voor drie nieuwe high-end Asus moederborden.

Vrijwel elk moederbord heeft een specifieke soort waterkoeling nodig, met uitzondering van AIO’s. Daarbij komt dus dat fabrikanten zoals EK Water Blocks voor elk moederbord welke op de markt komt meestal een specifiek monoblock moet ontwerpen. Een monoblock is ingericht op het specifieke verloop van componenten rondom de socket, zoals VRM’s voor de power delivery. Ditmaal heeft EK een monoblock ontworpen voor de nieuwe Asus Crosshair VI Hero, VI Extreme en VII Hero.

Het nieuwe monoblock van EK is specifiek dus gemaakt om de nieuwe socket AM4 te koelen, en daarmee alle processoren die hierin passen. Het gaat daarbij om 7e generatie AMD Athlon processoren en alle 1e en 2e generatie Ryzen processoren. Of waterkoeling nodig is voor het eerstgenoemde type processor is iets wat je zelf mag beslissen, maar de vraag is of dat niet overkill zou zijn.

Ontwerp

Het contactmateriaal van de monoblock met zowel de voeding op het moederbord, als de IHS van de processor is gemaakt van vernikkeld koper. De rest van de behuizing is gemaakt van een materiaal genaamd ‘acetaal’ en is zodoende zwart. Ook is er op de monoblock nog RGB aanwezig, wat hem in lijn trekt met de drie borden waar hij aan gekoppeld kan worden. Mocht je de RGB willen synchroniseren, de monoblock werkt samen met Aura Sync van Asus.

De monoblock is per direct verkrijgbaar onder de volgende naam: EK-FB ASUS C6H RGB. Net als met alle andere materialen voor waterkoeling is ook deze monoblock behoorlijk aan de prijs, hij is namelijk te koop voor 139,90 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business