Nieuws

Ibuki, het robotjongetje dat niemand in huis wil

In Japan is Ibuki, een tienjarig robotjongetje, recent in het leven geroepen. Hij heeft nog wel een paar aanpassingen nodig om door te gaan voor een mens.

De Japanse professor Hiroshi Ishiguro staat bekend om zijn robots en introduceert nu zijn nieuwste creatie, Ibuki. Deze robot “ziet eruit” als een tienjarig jongetje, beweegt op tankbanden en heeft een gezicht en handen van rubber. De robot heeft weliswaar niet meteen het meest aantrekkelijke uiterlijk.

Ibuki is ten eerste in staat om gezichten te scannen en bevat daarnaast een trackingsysteem om te kunnen bewegen. Verder heeft hij “onvrijwillige” bewegingen zoals knipperen en knikjes met zijn hoofd. Ishiguro heeft eerder al een robotkopie van zichzelf ontworpen en staat erom bekend dat hij speelt met de grenzen van menselijkheid. Het doel voor zijn robots is steeds dat deze kunnen functioneren als gezelschap, waarmee mensen interactie kunnen hebben.

Ishiguro blijft dus streven naar alsmaar meer menselijke robots. Ibuki is weliswaar niet het ideale voorbeeld van een robot waarmee we contact willen hebben, aangezien zijn enige “menselijke” onderdelen de voorkant van zijn gezicht en zijn handen zijn. Momenteel lijkt het erop dat de kans groter is dat we Ibuki in onze nachtmerries zien verschijnen dan dat we gezellige interacties met hem hebben in onze woonkamers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business