Nieuws

Twitter Lite breidt uit naar 21 nieuwe landen

Vanaf nu kunnen 21 nieuwe landen genieten van de databesparende Twitter Lite-app. België en Nederland hebben momenteel nog steeds geen toegang tot de Lite-app.

Twitter heeft aangekondigd dat Twitter Lite is uitgebreid naar nog 21 landen. De databesparende versie van Twitter zal hiermee beschikbaar zijn in meer dan 45 landen wereldwijd. België en Nederland behoren echter nog niet tot dit lijstje.

Net zoals andere apps met databesparing, zoals Facebook Lite en Messenger Lite, is Twitter Lite ontworpen om sneller te laden met een tragere verbinding. Verder neemt het ook minder ruimte in op je smartphone (slechts 3MB). Daarnaast zal de Lite-app vanaf nu ook pushmeldingen weergeven.

Twitter Lite bestaat reeds sinds vorig jaar, maar het aantal landen waar de app beschikbaar werd, was bij de lancering vrij beperkt. De 21 extra landen waar de app nu te downloaden is, zijn: Argentinië, Wit-Rusland, de Dominicaanse Republiek, Ghana, Guatemala, Honduras, India, Indonesië, Jordaan, Kenia, Libanon, Oeganda, Oekraïne, Uruguay, Jemen en Zimbabwe. De achterliggende reden voor deze selectie van landen is dat deze vaak niet (overal) beschikken over een voldoende snelle internetverbinding om de normale versie van Twitter degelijk te kunnen gebruiken.

Wanneer we de app in België en Nederland kunnen downloaden, is nog onbekend. Het lijkt er wel op dat dit niet voor de nabije toekomst gaat zijn, aangezien we hier op de meeste plaatsen over goede 4G-verbindingen beschikken, waardoor de gewone versie van Twitter zonder problemen kan werken. Toch ziet de 3MB geheugen die de Twitter Lite inneemt er zeer aantrekkelijk uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business