Nieuws

LA plaatst als eerste bodyscan in metrostations

De bodyscan dient als nieuwe veiligheidsmaatregel tegen terrorisme. Als alles goed verloopt, zorgen de scans niet voor vertraging, maar technische defecten blijven onvermijdelijk.

Metropassagiers in LA zullen binnenkort eerst door een bodyscan moeten gaan voor ze opstappen. Het doel van deze scans is vuurwapens en explosieven opsporen bij passagiers. Deze scans zouden ook sneller verlopen dan op de luchthaven zodat passagiers geen vertraging oplopen door de nieuwe veiligheidsmaatregel.

De werking van zo’n bodyscan is redelijk eenvoudig. Hij scant het lichaam op voorwerpen die natuurlijke lichaamsgolven blokkeren en kan zowel metalen als niet-metalen objecten detecteren. De software genereert na de scan een model van de persoon en plaatst een zwarte vlek of gekleurde laag op de plaats waar een voorwerp verstopt is. De scanners zullen bovendien geen straling uitzenden of anatomische details weergeven.

Het belangrijkste voor de reizigers is dat zij geen vertraging oplopen door deze scans. Een eerste test, waarbij reeds een technisch defect optrad, had al snel het tegendeel bewezen. Dit proces verloopt dan wel sneller dan een securitycheck op de luchthaven, maar dergelijke technische problemen kunnen nog steeds passagiers ophouden. Tot slot is de kans op die problemen reëel gezien de enorme toestroom aan mensen die door de scans zal moeten passeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business