Nieuws

Android 9.0 is nu door Google ook omgevormd tot een ‘Go Edition’ voor low-end smartphones

Met de taart voor Android 9.0 net uit de oven, komt er een gebak welke minder ruimte in beslag neemt nu ook uit de oven in de vorm van Android 9.0 Pie Go Edition.

In de westerse landen merk je steeds minder van het low-end segment, deze lijkt immers steeds een beetje bij beetje te verdwijnen. Ze zijn er echter wel gewoon, in de vorm van bijvoorbeeld de Nokia 1 die tijdens het Mobile World Congress eerder dit jaar werd aangekondigd. Dit toestel draait Android 8.0 Oreo ‘Go Edition’. Het goedkoopste toestel met Android Go is op de markt voor ongeveer 30 dollar. Google heeft in een bericht op haar blog bekend gemaakt te gaan komen met de volgende versie op basis van Android 9.0 Pie.

Android 9 Pie (Go Edition)

Android Go is behoorlijke barebones, en heeft meer ontwikkeling nodig om belangrijke functies ook op een enorm kleine hoeveelheid opslaggeheugen te krijgen. Het is Google dit jaar echter wederom gelukt om Android 9.0 Pie Go Edition kleiner te maken dan de vorige beschikbare variant.

Bij een ‘standaard’ Android toestel zou er namelijk van 8 GB-opslag slechts 2.5 GB over blijven na de installatie van Android. Met de Android 8.0 Oreo Go Edition lag dit al een stuk hoger op een beschikbare hoeveelheid van 5 GB. Nu met Android 9.0 Pie Go Edition ligt dit nog 500 MB hoger zo zegt Google, het bedrijf zou verschillende applicaties nog kleiner hebben gekregen om meer data te besparen.

Verified Boot

Verder is ook de beveiliging van de toestellen verbeterd, onder andere met de toevoeging van Verified Boot. Deze nieuwe veiligheidscontrole controleert de staat van je systeempartitie. Zijn daar aanpassingen aan gedaan welke niet toegestaan zijn door je ‘bootloader’ dan start de telefoon niet op. Zo kan er voorkomen worden dat je een toestel opstart welke mogelijk veiligheidsrisico’s met zich meebrengt na het opstarten.

De laatste grote toevoeging die Google noemt is een nieuw dashboard om dataverbruik de controleren en te verminderen. Deze functie was al ingebakken in Android Oreo, dus het is de vraag wat er nieuw is aan het dashboard.

Apps

Het nadeel van Android Go is dat de apps welke Google beschikbaar heeft gesteld vaak behoorlijk wat functies missen wat het gebruik ervan kan beperken. Gelukkig luistert het Amerikaanse bedrijf ook naar klanten, en krijgen Google Maps Go en Files Go nieuwe functies. Zo kan met Google Maps Go nu eindelijk ook genavigeerd worden, en biedt Files Go de mogelijkheid om bestanden offline te verzenden naar apparaten in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business