Nieuws

Google Ad Library bevat database met politieke advertenties

Met de Ad Library geeft Google het grote publiek meer inzicht in politieke advertenties. De database bevat momenteel alleen informatie over advertenties in de VS vanaf 31 mei 2018.

Google pakt uit met een nieuwe service om politieke advertenties te raadplegen: Ad Library. Deze database bevat een archief van politieke advertenties in de VS met uitgebreide informatie per advertentie. Facebook en Twitter hanteren reeds nieuwe advertentierichtlijnen om advertenties transparanter te maken voor gebruikers naar aanleiding van de midterm elections in de VS.

De Ad Library bevat allerlei functies om politieke advertenties te rangschikken en op te zoeken. Er is een uitgebreide waaier aan zoekopties waarmee je bijvoorbeeld de uitgaven per staat, de beste landelijke adverteerder en de populairste zoekwoorden kan checken. Je kan ook advertenties opzoeken in een specifieke periode (beginnend vanaf 31 mei 2018), advertenties zoeken op basis van het uitgegeven bedrag, het aantal vertoningen van de advertentie en het type (video, beeld, tekst).

De database bevat (voorlopig) allen advertenties uit de VS, maar kan wel wereldwijd geraadpleegd worden. Als je dus benieuwd bent naar het geld dat naar politieke reclame wordt gegooid in de VS, kan je dat vanaf nu makkelijk te weten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business