Nieuws

Motorola brengt met de P30 de zoveelste iPhone X op de markt

Motorola is hard aan de slag gegaan, helaas met het verkeerde. De Moto P30, welke nu enkel nog in China te verkrijgen is, lijkt misschien iets teveel op de iPhone X.

Bij elke generatie iPhone lijkt het weer raak te zijn, elke buitenstaande fabrikant heeft het gemunt op het design. Met de iPhone X is dit niet anders, al lijkt het wel makkelijker dan ooit tevoren voor bedrijven om simpelweg het gehele design over te nemen. Xiaomi deed het eerder dit jaar groots met de Mi 8 en zo volgde nog een hoop Chinese fabrikanten. Motorola had hetzelfde idee, zo blijkt. Inmiddels heeft het bedrijf de P30 gelanceerd, een budget variant van de iPhone X met Android.

Kopie

Dat het produceren van een smartphone met een nieuw design moeilijk kan zijn toont Motorola al jaren. Niet veelzeggende designs passeren de markt, maar ditmaal is er wat anders. De achterkant ziet er precies zo uit als de iPhone X, met zelfs op de plaats van het Apple logo nu het logo van Motorola en een vingerafdrukscanner. Ook de voorkant toont een iPhone X, met nu de merknaam Motorola uitgeschreven op de bezel aan de onderkant. Qua specificaties is het overigens duidelijk geen match voor de iPhone X.

Het toestel heeft op dat gebied namelijk maar een Qualcomm Snapdragon 636 SoC met 6 GB RAM. Er is de keuze uit ofwel 64- of 128 GB interne opslag. De batterij is met 3.000 mAh aan de relatief kleine kant gezien het grote IPS LCD beeldscherm. Deze heeft een formaat van 6.2-inch met een Full-HD+ resolutie, natuurlijk is de 18.7:9 beeldverhouding weer aanwezig bij het toestel.

Ook de camera’s tonen niks speciaals, al was dat al te verwachten bij dit toestel. Aan de achterkant vinden we een 16 Mp exemplaar met een f/1.8 lens en 1.25-micron grote pixels. De tweede sensor heeft slechts een 5 Mp resolutie en is enkel dienstdoend als dieptesensor. Aan de voorkant zit een 12 Mp sensor met een f/1.9 lens en wederom 1.25-micron grote pixels. Daarmee lijkt deze setup van sensoren veel op wat het merk in andere toestellen gebruikt, zoals de Moto G6, maar ook de Z3 Play.

Beschikbaarheid

PhoneArena geeft aan dat het een China-first toestel is. Of en wanneer de smartphone naar de Benelux komt is vooralsnog onbekend. Zou het toestel naar Europa komen dan krijgt het sterke concurrentie van eigen toestellen, vooral gezien de prijsstelling. Voor 303 dollar is het model met 6 GB RAM en 64 GB opslag verkrijgbaar, terwijl het model met 128 GB opslag en de 6 GB RAM voor 360 dollar over de toonbank gaat. Ook zullen er een aantal kleurvarianten beschikbaar zijn: zwart, wit en ‘Aurora’. De laatste lijkt vooral op een directe rip-off van Huawei’s kleurcombinatie voor de P20 Pro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business