Nieuws

Gehoorapparaten met Bluetooth binnenkort ondersteund door Android

Bluetooth-gehoorapparaten werken binnenkort ook als hoofdtelefoon voor Android-toestellen. Voorlopig ondersteunen alleen iPhones de apparaten, maar die functie komt nu ook naar Android.

Gehoorapparaten zijn tegenwoordig meer en meer uitgerust met een Bluetooth-functie. Hiermee kunnen gebruikers ze koppelen aan hun smartphone en werken ze ook als Bluetooth-hoofdtelefoons. Google werkt nu aan ingebouwde Android-ondersteuning zodat audio rechtstreeks gestreamd kan worden naar deze toestellen.

Om dit te kunnen realiseren is Google de samenwerking aangegaan met de Deense gehoorapparatenproducent, GN Hearing. Samen werken zij aan de ontwikkeling van de ingebouwde functie voor Android, genaamd ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids). De functie zal batterijbesparend werken en toch audio van hoge kwaliteit kunnen streamen. Zo zal het mogelijk zijn om telefoongesprekken te voeren via het gehoorapparaat en muziek af te spelen.

Bluetooth-gehoorapparaten konden reeds gekoppeld worden aan iPhones en met deze samenwerking hoopt Google de functie ook te integreren in Android-smartphones. Meer informatie over ASHA kan je hier vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business