Nieuws

Bommen en wapens detecteren met Wi-Fi? Het kan!

Volgens recent onderzoek kan Wi-Fi ook gebruikt worden om gevaarlijke voorwerpen te detecteren. De technologie is nog niet perfect, maar kan een goedkoper alternatief zijn voor de huidige securitychecks op luchthavens.

Een onderzoek aan de Rutgers University in New Jersey heeft aangetoond dat Wi-Fi gebruikt kan worden om bommen en wapens te detecteren. De onderzoekers hebben bewezen dat deze signalen door tassen kunnen gaan om hun grootte en inhoud te kunnen weergeven. In de toekomst kan dit systeem misschien een traditionele securitycontrole op luchthavens vervangen.

De Wi-Fi-scan kan details over de tas en haar inhoud weergeven op basis van een analyse van draadloze signalen. Deze signalen gaan ofwel door het object of worden teruggekaatst door bepaalde objecten en materialen. Het team van onderzoekers heeft voor deze Wi-Fi-scan 15 soorten objecten en 6 soorten tassen gebruikt. Het systeem was vervolgens 99% succesvol bij de herkenning van gevaarlijke voorwerpen, 98% bij metaal en 95% bij vloeistoffen. Wanneer deze voorwerpen ingepakt werden in de tassen, zakte dit percentage echter naar 90%.

Het grote voordeel van dit systeem is dat het minder kosten oplevert dan de huidige securitychecks op luchthavens. Openbare ruimtes zoals musea en pretparken kunnen bovendien een dergelijk systeem niet betalen. Om de veiligheid op die plaatsen te verbeteren zonder extra mankracht te moeten inschakelen, zou de Wi-Fi-scan een ideale oplossing zijn. De nood aan extra veiligheidsmaatregelen is tegenwoordig sterk aanwezig in de maatschappij, wat recent ook te zien was aan de invoering van bodyscans in de metrostations van LA.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business