Nieuws

Aanstaande Google Chromecast brengt mogelijk betere verbindingsmogelijkheden

De huidige Google Chromecast stamt inmiddels af uit 2015, dat maakt dat het inmiddels wel weer tijd is voor een upgrade. Documenten van de FCC wijzen nu op een Chromecast welke een aantal kleine upgrades heeft ontvangen.

Recentelijk vierde het team van de Google Chromecast nog haar vijfde verjaardag, het idee en de eerste versie van de Chromecast stamt immers alweer af uit 2013. De huidige variant kwam twee jaar later op de markt, en heeft sindsdien geen opvolger meer gezien. Nieuwe documenten van de FCC tonen dat het Chromecast team zeker niet stil heeft gezeten, al lijken er vooralsnog geen grote wijzigingen aan te komen.

FCC-documenten

Volgens documenten die Android Police in handen heeft gekregen via de FCC is er al een ‘nieuwe’ Chromecast gecertificeerd. Helemaal nieuw lijkt hij echter niet te zijn, zo blijkt ook uit annotaties die de documenten van FCC bevatten. De upgrade bevat namelijk enkel de specificaties voor de verbindingen van de Chromecast. Zo krijgt de Chromecast nu volledige ondersteuning voor Bluetooth 4.0. Dit vereist, volgens het document van de FCC, echter geen nieuwe hardware.

In de documenten wordt gesproken over een verandering in de software die de volledige variant van Bluetooth in kan schakelen, in de huidige Chromecast blijft het steken bij Bluetooth 4.0 LE. Omdat er volledige ondersteuning komt voor Bluetooth 4.0 moet er tevens een nieuw FCC-ID worden aangevraagd. Dat maakt ook gelijk duidelijk dat de ondersteuning er niet zal komen voor de bestaande Chromecast uit 2015.

5 GHz Wi-Fi

Google heeft het echter niet gelaten bij een upgrade naar de volledige variant van Bluetooth. Het apparaat krijgt volgens de FCC ook een sterkere Wi-Fi antennes. Door het verhogen van de ‘Antenna Gain’ van 2.1 dBi naar 4 dBi zal de Chromecast een stuk sterker Wi-Fi signaal kunnen ontvangen. Het voordeel daarbij is dat de kans een stuk groter is dat de Chromecast gebruik zal maken van het 5 GHz netwerk, waar een zwakkere antenne sneller zal omschakelen naar het 2.4 GHz signaal.

Wanneer Google precies van plan is de nieuwe Chromecast op de markt te gaan brengen is vooralsnog onbekend. Gezien de relatief kleine upgrades kan het echter zo zijn dat het Amerikaanse bedrijf dit zonder aankondiging voorbij laat gaan. Google heeft echter wel een evenement gepland staan op 4 oktober, het kan dus ook zo zijn dat de vernieuwde variant dan aangekondigd zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business