Nieuws

Nieuw design Snapchat voor Android ontdekt, nu al uit te testen via stappenplan van XDA

Snapchat heeft al jaren een applicatie voor Android op de markt, helaas niet zonder de nodige eigenaardigheden. Binnen afzienbare tijd komt het bedrijf met een oplossing, waar dit een voorproefje van is.

Snapchat heeft een lastige tijd achter de rug; het bedrijf heeft het moeilijk om gebruikers te behouden en nieuwe gebruikers naar het platform te krijgen. Vooral op Android heeft het bedrijf nog een hoop werk te doen. Gebruikers klagen al jaren over de minder dan optimale prestaties van de Android applicatie. Vooral de prestaties van de app, evenals het gebruiksgemak vallen tegen.

Begin vorig kwam al naar buiten dat er intern werd gezinspeeld op een verbetering voor de Android applicatie zoals deze nu beschikbaar is. In november werden deze gedachten ook officieel met het publiek gedeeld. De app zal van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden, waarbij er de focus komt te liggen op betere prestaties en gebruiksgemak. Toentertijd werd er door het Amerikaanse bedrijf nog geen tijdslijn gegeven voor de geheel nieuwe applicatie, al lijkt deze nu steeds dichter bij zijn finale status te komen.

Stappenplan XDA

Er is weliswaar nog geen openbare beta-applicatie beschikbaar voor het nieuwe design, maar toch is er al meer te testen dan er voor het blote oog zichtbaar is. Ontwikkelaar Jane Manchun Wong vond uit dat het nieuwe design van Snapchat al uit te proberen is, dit door een aantal kleine wijzigingen in Xml-bestanden. Volgens XDA, die er een stappenplan voor schreef, is er wel versie 10.39 of 10.39.1 van de app voor nodig.

Let er wel op dat voor alle stappen roottoegang nodig is, mocht je geen zin hebben om roottoegang te verkrijgen voor de app, dan blijft het nog even wachten. Wanneer Snapchat van plan is het vernieuwde design openbaar te maken voor het grotere publiek is nog onbekend. De kans is overigens groot dat Snapchat binnen afzienbare tijd de optie afsluit voor gebruikers, dit soort opties worden immers vaak gebruikt voor interne testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business