Nieuws

Nokia 9 wordt waarschijnlijk op dinsdag 21 augustus onthuld

Nokia kondigde in februari de Nokia 8 Sirocco aan welke nu ruim op de markt verkrijgbaar is. Het lijkt nu echter tijd voor een nieuw high-end toestel welke morgen onder de lakens vandaan wordt gehaald.

Eerder dit jaar kwam Nokia tijdens het Mobile World Congress met de eerste opvolgende high-end toestel in de vorm van de Nokia 8 Sirocco. Dit toestel was op het gebied van specificaties geen enorme vooruitgang ten opzichte van de Nokia 8 die in augustus 2017 op de markt werd gebracht. In een nieuw bericht op Social Media spreekt Nokia (HMD Global) over een nieuw toestel dat op dinsdag 21 augustus onthult zal worden.

Nokia 9

Alhoewel de specifieke tweet niks vermeld over het toestel welke op dinsdag officieel de markt zal raken, noemt het bedrijf het toestel de ‘most awaited’ smartphone. Daarmee wordt in elk geval duidelijk dat het niet zal gaan om een midrange toestel, maar dat Finse bedrijf hier eerder mee mikt op een high-end toestel. Mogelijk dus als opvolger van de Nokia 8 Sirocco. Wat overigens ook in de tweet te zien is, is de omlijning van het toestel, wat helaas vrij weinig weg lijkt te geven over het aanstaande toestel.

Dit is niet de eerste keer dat de gedachtegang over het toestel is geopend, al eerder verscheen er al informatie over de vermeende Nokia 9. Het toestel zou in elk geval de Qualcomm Snapdragon 845 SoC krijgen. Over de hoeveelheid RAM-geheugen is er nog niks bekend, de verwachting is echter dat het toestel 6- of 8 GB RAM zal bevatten. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid opslaggeheugen, ook daar is vrijwel niks over bekend. 128 GB is wel een minimum verwachting, dit gezien de Nokia 8 Sirocco enkel beschikbaar was met 128 GB. Dit alles zou zijn stroom moeten krijgen uit een 3.800 mAh batterij, een enorme batterij gezien het relatief kleine scherm.

Het scherm zou een 5.7-inch variant zijn, welke wederom uit de fabrieken van LG komt. Het P-OLED scherm heeft een nog onbekende resolutie maar zal naar alle waarschijnlijkheid ditmaal wel uitgerekt zijn naar een 18:9 variant. Een overigens nog opvallende keuze die Nokia volgens bronnen heeft gemaakt is om een vingerafdrukscanner te verwerken in het scherm. Daarmee wordt het bedrijf een van de eerste die wereldwijd een toestel beschikbaar zal hebben met een vingerafdrukscanner verwerkt in het scherm.

Prijzen en beschikbaarheid

Op het gebied van de prijzen is er nog geen eenduidig bericht op de markt gekomen. Maar, gezien dat de Nokia 8 Sirocco in Europa op de markt kwam voor 749 euro, zal dit zeker een enorm prijzig toestel worden. Mogelijk dat de prijzen zelfs rond de 1.000 euro komen te liggen, in de buurt waar veel high-end smartphones hedendaags met elkaar concurreren.

Nokia heeft op dinsdag 21 augustus het evenement gepland staan waar we naar verwachting het nieuwe toestel zullen zien. Wanneer het toestel vervolgens op de markt zal komen is voorlopig dan ook nog niks over bekend. Op dinsdag weten we meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business