Nieuws

Mogelijk PCB met TU-104 GPU van de Nvidia RTX 2080 duikt op

De Nvidia Geforce GTX 10xx serie komt inmiddels alweer uit 2016, dat maakt het ruimschoots tijd voor een oplossing. Naar alle waarschijnlijkheid onthult Nvidia de nieuwe kaarten op 20 augustus tijdens Gamescom.

Vandaag, 20 augustus, zal Nvidia tijdens Gamescom haar evenement houden om naar alle waarschijnlijkheid een aantal RTX 20xx videokaarten aan te kondigen. Welke videokaarten het bedrijf precies in de boeken heeft staan is niet precies bekend, geruchten wijzen echter op een onthulling van de gehele high-end lineup van de RTX-serie voor consumenten. Wccftech heeft op het allerlaatste momenten beelden van de mogelijke TU-104 GPU kunnen bemachtigen.

De naamgeving zou goed kunnen passen bij de RTX 2080 videokaart, waar de GP104 GPU nog werd gebruikt voor de GTX 1080. De foto’s die de publicatie heeft verkregen zijn duidelijk van een preproductiemodel, zoals ‘Qual Sample’ ook al aangeeft. Opvallend aan de TU104-400A-A1 GPU een veel grotere die heeft dan de GTX 1080 had. Dit verklaart wel waarom het productieprocedé niet is verkleind ten opzichte van de vorige generatie. Een grotere die betekent simpelweg meer ruimte voor transistors en dus meer rekenkracht.

Mogelijk PCB Nvidia Geforce RTX 2080

RAM-geheugen

Op de PCB zijn ook de acht geheugenchips rondom de GPU-die te zien. Hoeveel RAM er aanwezig zal zijn is nog niet bekend, al wijzen recente berichten nog op 8 GB GDDR6, ofwel 1 GB GDDR6 per chip. Ook is aan het PCB te zien dat de SLI-connector is veranderd, welke techniek Nvidia daar voortaan zal toepassen is nog niet bekend.

Nvidia Geforce GTX 1080

Als laatste is er nog een andere opvallende verandering te zien. Waar de Founders Edition van de Nvidia Geforce GTX 1080 nog met eenmaal 8-PIN PCIe power voldoende stroom kreeg, lijkt dit nu anders te liggen. Ditmaal zijn er twee losse stroomconnectors aanwezig, eenmaal 8-PIN PCIe, waarbij de andere helaas niet volledig zichtbaar is.

Onthulling

Het persevenement van Nvidia zal om iets na 18:00 lokale tijd plaatsvinden en is direct via Twitch te volgen. Nvidia richt zich vanavond naar verwachting echter niet enkel op de videokaarten, ook zullen er verschillende presentaties zijn van gameontwikkelaars.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business