Nieuws

Netflix heeft de sectie ‘user reviews’ volledig verwijderd

De reviewsectie van Netflix naderde al een lange tijd het einde van zijn leven. Het platform heeft bij deze nu de functie officieel afgestoten.

Wat je ook hedendaags doet, je zal bijna altijd worden gevraagd om er je mening over te geven. Ook Netflix had bij elke film een sectie waarin reviews van gebruikers vermeld stonden. Op die manier werd het soms makkelijker om een film of serie uit te kiezen zonder dat je de naam ervan kende. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu echter besloten tegen het voortzetten van de zogenoemde user reviews. Deze zullen per maandag 19 augustus dan ook niet meer zichtbaar zijn.

Berichtgeving

Vorige maand berichtte het platform al haar gebruikers al dat de functie zou verdwijnen uit haar dienst. Dit is nu ook werkelijkheid, zonder enige melding vooraf zijn nu namelijk alle reviews per direct verwijderd bij de films. Ze hebben wel de supportpagina aangepast om ook nu daar te vermelden dat reviews niet langer mogelijk zijn.

Tegelijkertijd heeft Netflix wel een andere functie toegevoegd die de reviews al een tijdlang naar de achtergrond schoof. Gebruikers kunnen films of series tegenwoordig een thumbs up of down geven, in plaats van de uitgebreide reviews. Toen het einde van de functie naderde waren er eigenlijk vrij weinig verrassingen; er werd steeds minder actief gebruik gemaakt van de reviews. Daarnaast bestaan er tevens platformen als IMDb om snel reviews te vinden van verschillende films en series.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business